Ranieri: Guardiola će doći u Seriju A

U Italiji rade veliki trenerski stručnjaci

Ranieri: Guardiola će doći u Seriju A

E. Škorić

Bivši trener Sampdorije Claudio Ranieri izjavio je kako će Pep Guardiola prije ili kasnije doći u Italiju.

Guardiola je vodio Barcelonu, Bayern i sada vodi Manchester City. Nikada Katalonac nije radio u Italiji, no Ranieri vjeruje da će se to promijeniti.

"Serija A je atraktivna i primamljiva. Vratili su se Mourinho, Allegri, možda i Sarri. Vrhunski treneri rade u Italiji. Šteta je što je Conte napustio Inter, ali uvjeren sam da će Guardiola prije ili kasnije da vodi neku italijansku ekipu", kazao je Ranieri.

Ono što Ranierija brine su slaba izdanja italijanskih momčadi na evropskoj sceni posljednjih godina, a detektovao jei jedan problem.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Moramo da uradimo jednu stvar što je prije moguće: moramo povećati tempo igre. Ako to ne uradimo, teško da možemo biti konkurentni ostalim timovima iz drugih jakih liga", poručuje nekadašnji trener Leicestera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi