Claudio Ranieri novi menadžer Fulhama
Mali klub iz Londona je tokom ljeta imao velika ulaganja u klub. Međutim, rezultati su očajni na početku nove sezone i promjena na klupi je morala da se napravi (Foto: EPA)

Povratak u Premiership

Claudio Ranieri novi menadžer Fulhama

M. Šljivak

Claudio Ranieri od danas ponovo radi u engleskoj Premier ligi. Iskusni italijanski stručnjak imenovan je danas za novog menadžera londonskog Fulhama.

Ranieri, koji je vodio ekipu Leicestera do titule prvaka Engleske, dobio je ponudu vlasnika Fulhama Shahida Khana koji je na kraju i prihvatio.

Italijan će na klupi ovog londonskog tima zamijeniti srpskog stručnjaka Slavišu Jokanovića, a istakao je veliko zadovoljstvo što je stigao na Craven Cottage.

"Velika mi je čast voditi Fulham. Ovaj tim se ne smije boriti za opstanak jer imaju tim za mnogo bolje rezultate", poručio je Ranieri.

Vlasnik tima Shahid Khan se zahvalio Jokanoviću na uslugama i svemu što je učinio za klub.

"Slavišu ću uvijek cijeniti zbog svega što je napravio za Fulham. Želim mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere", rekao je Khan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Fulham je posljednji tim Premiershipa sa samo pet osvojenih bodova u 12 odigranih kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi