Jokanović krivi igrače: Slušajte, ja sam fantastičan trener!
(Foto: EPA) Slaviša Jokanović je na klupi Fulhama već tri godine, a prije toga je vodio ekipe Maccabi Tel Aviva, Watforda, Herculesa, Levskog, tajlandskog Muangthonga i Partizana.

Mukama Fulhama nema kraja

Jokanović krivi igrače: Slušajte, ja sam fantastičan trener!

Odigrano je već 11 kola engleske Premier lige, a Fulham je skupio tek pet bodova, iako su se na Craven Cottageu nadali velikim stvarima u povratničkoj sezoni u elitnom rangu.

Ipak, Fulham je trenutno posljednji na tabeli, a trener Slaviša Jokanović, koji je uveo ekipu u Premier ligu, je pod velikim pritiskom. Hitno su Fulhamu potrebni bodovi, ali će ih teško osvojiti ovog vikenda pošto u 12. kolu gostuje na Anfieldu.

Jokanović smatra da nije krivac za Fulhanove muke već da se njegove instrukcije ignorišu na terenu i da njegovi fudbaleri igraju kao "mala djeca" što je doprinijelo nizu od pet uzastopnih poraza.

"Ako ćemo iskreno, nakon utakmice sa Huddersfieldom sam im rekao: Slušajte, ja sam fanstičan trener. Uradio sam fantastičan posao zajedno sa svojim pomoćnicima i analitičarima jer sve što smo očekivali, to se i desilo tokom utakmice", istakao je srbijanski stručnjak.

"Igrači moraju promijeniti govor tijela. Oni su profesionalci. Ja ne branim prekide, ne radim presing, ne utrčavam u prostor, ja radim za njih kako bi oni mogli raditi te stvari... Protiv Huddesrfielda se nismo dovoljno trudili. Moramo biti motivisaniji i spremni za borbu. Moji ljudi će biti spremni za borbu i učinit će navijače ponosnima... Ako smo zbunjeni, preplašeni i igramo kao mala djeca, onda nije lako, nije lako nijednoj ekipi", dodao je Jokanović.

Fulhan je minulog ljeta potrošio oko 100 miliona funti na 12 pojačanja, ali mnogi od novih igrača se muče da impresioniraju navijače. Dvojica veznjaka Zambo Anguissa i Jean Mmichael su zajedno plaćeni oko 50 miliona eura, ali ni oni ne pružaju dobre partije u kontinuitetu.

"Toliko sam puta 'očistio' svlačionicu i našao igrače koji imaju ambiciju i želju za radom, koji imaju ambiciju da se takmiče... Ljudima dajem vremena da se prilagode i naprave korak naprijed, sada je na njima da shvate da mi nemamo vremena čekati na čudo", dodao je Jokanović za čijeg je mandata (3 godine) čak 35 igrača vidjelo izlazna vrata Craven Cottagea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukoliko se slabi rezultati Fulhama nastave i ukoliko srbijanskom stručnjaku bude uručen otkaz, špekuliše se da će na mjesto stručnog štaba biti postavljen jedan od sadašnjih Jokanovićevih pomoćnika Scott Parker.

Inače, duel Liverpoola i Fulhama na Anfieldu je na rasporedu u nedjelju u 13:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi