Claudio Ranieri novi trener Leicestera

Pronašao novi angažman

Claudio Ranieri novi trener Leicestera

Iskusni italijanski stručnjak Claudio Ranieri imenovan je za novog trenera Leicester Cityja.

On je u Leicester Cityju naslijedio karizmatičnog Nigela Persaona koji je nedavno otpušen, unatoč tome što je njegov sada već bivši klub svojim nastupima izborio opstanak u Premiershipu. 

Ranieri je bez trenerskog angažmana još od novembra prošle godine, a tokom dosadašnje karijere vodio je Napoli, Fiorentinu, Valenciju, Atletico Madrid, Chelsea, Juventus, Romu, Inter, Monaco, te bio selektor reprezentacije Grčke. 

"Mnogo sam sretan što sam u klubu sa velikom tradicijom kakvu ima Leicester. Vodio sam mnogo velikih klubova, u najboljim ligama, ali od odlaska iz Chelseaja sanjao sam o novoj šansi u najboljoj ligi na svijetu. Hvala svima na ukazanoj šansi, iscrpiću svu svoju energiju kako bih donio klubu najbolje moguće rezultate", rekao je Ranijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećamo, Ranieri je otkaz u reprezentaciji Grčke dobio poslije debakla na Farskim ostrvima u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.