Marseille srušio PSG i izbacio ga iz Kupa Francuske, a o "raketi" Malinovskog će se pričati još dugo

Odličan meč na Veledromeu

Marseille srušio PSG i izbacio ga iz Kupa Francuske, a o "raketi" Malinovskog će se pričati još dugo

Endin Čaušević

Marseille i PSG večeras su na Veledromeu odigrali fantastičnu utakmicu u osmini finala Kupa Francuske, a na kraju domaći tim uspio je da pobijedi sa 2:1 i zasluženo se plasira u narednu fazu ovog takmičenja.

Marseille je igrao odlično u prvom poluvremenu i bilo je jasno da su izuzetno motivisani protiv ljutog rivala, te da PSG čeka dosta teška noć na prepunom Veledromeu.

Ipak, prvi su zaprijetili gosti u četvrtoj minuti kada je iz dobre pozicije pokušao Nuno Mendes čiji udarac nekako je uspio da zaustavi Pau Lopez. No, samo dva minuta kasnije uzvraćaju domaći. Pokušao je Veretout s vrha kaznenog prostora, ali lopta ide preko gola.

Nekoliko minuta kasnije domaći su tražili penal. Kolašinac je centrirao s lijeve strane i lopta je u ruku pogodila Achrafa Hakimija, no glavni sudija se nije oglašavao.

Kolašinac je u centru pažnje bio i u 20. minuti. Bh. reprezentativac je topovskim udarcem pokušao s 25 metara, ali Donnarumma je imao dosta sreće jer je lopta prohujala pored njegove lijeve stative.

Šest minuta kasnije velika šansa za domaće. U prilici je bio Guendouzi koji je natrčao na odbijenu loptu i dobro šutirao, no Donnarumma to fantastično brani.

Oglasi

I onda u 30. minuti penal za Marseille. Sergio Ramos je oborio jednog igrača domaćih, a odgovornost s bijele tačke preuzima Alexis Sanchez koji pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Messija smo tek ozbiljnije vidjeli u 38. minuti kada je Argentinac odlično pokušao iz slobodnjaka, ali lopta ide tik pored lijeve stative. Dvije minuta kasnije pokušao je i Neymar, no ostaje 1:0.

I kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena PSG je izjednačio na 1:1. Neymar je izveo korner, a Sergio Ramos bježi Kolašincu i odlično glavom matira Lopeza za poravnanje rezultata i povratak Parižana, a to pogledajte OVDJE.

Međutim, to nije pokolebalo Marseille koji je sjajan bio i u drugom dijelu. Prvu ozbiljniju priliku imao je Alexis u 57. minuti kome jedan defanzivac PSG-a u posljednjem trenutku blokira udarac.

Ipak, lopta se odbija na Ruslana Malinovskog koji s nekih 16 metara postiže spektakularan gol za 2:1 i zakucava loptu u mrežu nemoćnog Donnarumme. Majstoriju Ukrajinca pogledajte OVDJE.

PSG je potom krenuo po izjednačenje. Veliku priliku u 79. minuti imao je Messi koji iz odlične situacije šutira ponovo tik pored stative gola Marseillea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Gosti su do kraja meča pokušali na sve načine da zabiju gol i izbore penale, ali se Marseille odbranio i plasirao u četvrtfinale Kupa Francuske.

Kolašinac je do greške kod gola Ramosa odigrao zaista odličnu utakmicu. Ipak, Igor Tudor je u 63. minuti izveo bh. reprezentativca iz igre nakon što je Marseille poveo sa 2:1, te se odlučio na nešto defanzivniju postavku.

Top Komentari

Adrian
Kako će ih tek švabe poderat.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti