Neubjedljivi PSG ponovo je kiksao i to na gostovanju kod fenjeraša Ligue 1

Clermont osvojio drugi bod u sezoni

Neubjedljivi PSG ponovo je kiksao i to na gostovanju kod fenjeraša Ligue 1

Eldar Ganibegović

U okviru sedmog kola francuske Ligue 1 PSG je ponovo raozčarao svoje navijače i ostao na samo tri pobjede u sezoni. Gostovao je Clermontu i remizirao 0:0.

Donnarumma je u petoj minuti presjekao dobar pas koji je išao ka Konateu, da bi onda Hakimi i Kolo Muani upropastili dvije akcije gostiju.

Igrala se 17. minuta kada je Johan Gastien iz domaćeg tima napravio jedan ružan faul, gosti su za njega tražili i crveni karton, ali on mu nije dodijeljen.

Oba tima su imala po nekoliko kornera u prvom dijelu, a krajem poluvremena pokušavali su Dembele i Vitinha no ni blizu opasnosti to nije bilo i to je bilo sve za blijedo i negledljivo prvo poluvrijeme.

Nastavak je donio nešto više uzbuđenja. Prvo je u 53. minuti Konate propustio sjajnu šansu kada mu je Donnarumma zaustavio šut, da bi minut kasnije Mbappe pogodio stativu.

Četiri minute kasnije šansu za pogodak imao je i Vitinha, ali njegov udarac glavom odlazi preko gola domaće ekipe.

Oglasi

Kolo Muani je u 76. minuti tražio penal, ali bezuspješno, baš kao i Kylian Mbappe u 86. minuti, a između toga je sjajnu šansu imao Ramos no domaći golman mu je zaustavio šut.

Nakon ove utakmice PSG ostaje drugi s 12 bodova, bodom manje od prvog Bresta koji ima i meč manje. Clermont više nije posljednji, sada je s dva boda na 17. mjestu koliko ima i Lyon na začelju uz meč manje.

U narednom kolu PSG očekuje još jedno teško gostovanje i to kod Rennesa, dok će Clermont u goste Montpellieru. U srijedu, 4. oktobra, PSG će gostovati kod Newcastle Uniteda u drugom kolu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 7. kolo:

Clermont - PSG 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi