PSG koristi neodlučnost Manchester Cityja i dovodi Kevina de Bruynea!?

Veliko pojačanje na Parku prinčeva bi to bilo

PSG koristi neodlučnost Manchester Cityja i dovodi Kevina de Bruynea!?

E. Ganibegović

Motor ekipe Manchester Cityja i ključni igrač ovog tima godinama unazad, Kevin de Bruyne, već od zime mogao bi nositi dres PSG-a.

U klubu s Etihada odlučili su da zaustave pregovore oko novog ugovora za Kevina de Bruynea. 

Naime, čelnici Manchester Cityja sačekat će da vide u kakvom će De Bruyne stanju biti nakon što se oporavi od povrede, a onda će odlučiti da li će mu ponuditi novi ugovor.

Aktuelni ugovor KDB-a s Građanima važi do ljeta 2025. godine, a njega je potpisao 2021. godine, dvije godine prije no što mu je stari istekao, tako da bi i sada, ako ga produži, trebao trajati do 2027. godine.

Međutim, smušenost čelnika Manchester Cityja pokušat će da iskoristi PSG i reprezentativca Belgije dovede na Park prinčeva.

Poznato je da Kylian Mbappe želi napustiti klub na kraju sezone, a PSG je već sastavio listu želja za zimski prijelazni rok. 

Oglasi

Prvak Francuske također želi da iskoristi interesovanje Pepa Guardiole za 17-godišnjeg Vorena Zaira-Emerija, jednog od najperspektivnijih igrača PSG-a.

Veznjak je prošle sezone igrao za seniorski tim PSG-a, a sada je postao starter. Od tog trenutka privukao je pažnju nekoliko velikih klubova u Evropi.

Još uvijek nije jasno pod kojim uslovima bi Kevin de Bruyne mogao stići u Pariz, pogotovo jer je jedan od najvažnijih igrača engleskog i evropskog prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Kevin de Bruyne se povrijedio prošle sezone u finalu Lige prvaka protiv Intera, no njegov tim je slavio golom Rodrija u drugom poluvremenu. 

Igrao je ove sezone u Community Shieldu protiv Arsenala, te u prvom kolu Premier lige protiv Burnleyja i više od toga nije mogao, te je zbog povrede propustio sedam narednih utakmica.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedin
Ganibegovicu, samo mi objasni kako si zaključio da bi mogao od zime nositi dres PSG-a?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi