Najveći mangup modernog fudbala: Rođen je 2006. i šef je umišljenim zvijezdama, šta kaže tako i bude

Omiljen među navijačima PSG-a

Najveći mangup modernog fudbala: Rođen je 2006. i šef je umišljenim zvijezdama, šta kaže tako i bude

Admin Čaušević
Teme:

Njegovo ime je Warren Zaire-Emery i rođen je 8. marta 2006. Sa samo 17 godina već je lider PSG-a u vrlo mladom veznom redu kojeg je izgradio Luis Enrique.

Bila je to svojevrsna predaja štafete od nikad izbrušenog talenta Marca Verrattija "djetetu" Zaire-Emeryju. Odrastao u omladinskom pogonu Parižana, postao je sastavni dio prve ekipe počevši od prošle sezone.

Nakon što je odolio ljetnim napadima iz Borussije Dortmunda, danas je vođa PSG-a bez Lea Messija i Neymara. Čak je u drugi plan stavio slavnog Kyliana Mbappea.

Sam Mbappe je također je vrlo mlad, ali ne tako mlad kao Zaire-Emery koji još nije punoljetan, a već ima karizmu i osobnost što je pokazao nakon visoke pobjede nad Marseilleom (4:0) kada je uzeo megafon u ruke, poredao sve saigrače i poveo navijanje.

Snimci pokazuju mladog igrača francuskog kluba kako djeluke kao vođa ultrasa PSG-a. Iza njega su igrači kao što su Kolo Muani, Kurzawa, Lucar Hernandez, Donnarumma i Skriniar s Hakimijem uz njega.

Oglasi

Pustili su ga da se kreće kao da je veteran, a u stvari je veliki talenat koji vrhuhunski evropski fudbal tek otkriva ove godine. Nema straha i sve radi krajnje prirodno.

Već je upisao jednu asistenciju nastupa između Ligue 1 i Lige prvaka što potvrđuje njegovu centralnu ulogu u projektu Luisa Enriquea, a navijači su već ludi za njim.

A opčinio je i samog Luisa Enriquea koji je na kraju za svog fudbalera imao važne riječi:

"Warren je igrač koji izgleda kao da ima 37 godina, a ne 17", pojasnio je Španac te nastavio: "Velika je prilika za mene imati igrača ove kvalitete."

Enrique je doslovno je impresioniran dječakovom karakterom:

"Za mene je on vrlo kompletan igrač, vrlo profesionalan i on je primjer kakav igrač treba izaći iz omladinskih kategorija."

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Skroman vrijedan, profesionalan do maksimuma , vrlo inteligentan na terenu i koji uvijek zna kako igrati sa svojim saigračima."

PSG već godinama slovi za ekipu od umišljenih i preplaćenih zvijezda, ali izgleda da se stvari na Parku prinčeva mijenjaju. Započeo je ih je golobradi Zaire-Emery.

Top Komentari

PitBull1921
Da je golobrad bgm nije..Šalim se, samo hrabro momak!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi