Džaba vam novci moji sinovci: PSG nije uspio da pobijedi sedam puta jeftiniji tim od sebe
Foto: EPA

Club Brugge izvukao veliki remi

Džaba vam novci moji sinovci: PSG nije uspio da pobijedi sedam puta jeftiniji tim od sebe

S. Grebović

Fudbaleri PSG-a nisu uspjeli da slave na gostovanju u Belgiji kod ekipe Club Bruggea koji je uspješno odolio zvijezdama iz Pariza (1:1).

Đorđe Balašević je 1982. godine izbacio pjesmu "Boža zvani Pub" koja u sebi sadrži dobro poznatu rečenicu iz naslova teksta, a koja na najbolji način oslikava večerašnju utakmicu PSG-a.

Svi smo svjedoci prelaznog roka koji su odradili bogati vlasnici francuskog kluba, koji su ljetos uspjeli dovesti Lionela Messija, Segija Ramosa, Donnarummu i druge zvijezde...

Na večerašnjoj utakmici protiv prvaka Belgije po prvi put je meč počela udarna trojka koju čine Mbappe, Neymar i Messi, ali to nije bilo dovoljno Parižanima da slave na ovom gostovanju.

Da imena ne igraju nikakvu ulogu, već ono što pokažete na terenu najbolje su dokazali igrači Club Bruggea koji su večeras odigrali remi protiv gotovo sedam puta skupljeg rivala. I ne samo da su odigrali neriješeno već su u nekim momentima nadigrali svog protivnika.

Tim Mauricia Pochettina je prvi poveo u ovom susretu i to golom Andera Herrere u 15. minuti. 

Ipak, slavlje gostiju kratko je trajalo jer je Brugge poravnao 12 minuta kasnije. Sjajan pas Sobola iskoristio je Vanaken za erupciju oduševljenja domaćih navijača.

Početkom drugog dijela zbog povrede meč nije mogao nastaviti Mbappe kojeg je zamijenio Icardi, ali ni on nije pomogao Svecima da večeras slave pa je ostalo 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugoj utakmici ove grupe viđen je pravi vatromet golova. Manchester City je sa čak 6:3 bio bolji od Red Bull Leipziga.

Kod gostiju je blistao fenomenalni Christopher Nkunku koji je postigao tri gola, ali su Građani pogocima Akea, Mahreza, Grealisha, Cancela, Jesusa i jednim autogolom pobjednički startovali u novoj sezoni Lige prvaka.

Top Komentari

King_Kenny
...cuj 7 puta jeftiniji,pa oni su 7 puta jeftiniji od Neymara i Mbappea.
29 1
nedoni46
Eee pisam se ja po ovom supertimu kad ih brugge nadigra.
24 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije