Cocalić i Mechelen ispali iz prve lige

Bh. stoper će igrati Proximus ligu

Cocalić i Mechelen ispali iz prve lige

Samir Mlaćo

Nogometaši Mechelena za koji nastupa bh. reprezentativac Edin Cocalić naredne sezone igrati će u drugom rangu Belgije, tačnije Proximus ligi. 

Mechelen je sezonu okončao na posljednjem mjestu sa 27 osvojenih bodova, koliko ima i Eupen, ali momčad bh. stopera će zbog slabije gol razlike u niži rang, dok će Eupen opstanak tražiti kroz doigravanje.

Mechelen je u subotu savladao Wassland Beweeren 2:0, a Cocalić je na terenu proveo svih 90 minuta, te zaradio žuti karton.

U Belgiju je Cocalić stigao iz izraelske Maccabi Haife, a važeći ugovor sa Mechelenom imao do ljeta 2020. godine. Nije poznato da li će nakon ispadanja kluba u niži rang ipak promijeniti sredinu, s obzirom da se početkom 2018. godine povezivao sa pojedinim klubovima iz Turske.

Top Komentari

Keno
Drugi rang belgijske lige sam ja prije cak odbio hahahah, i tip igra za repku boze sacuvaj
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi