Cocalić i Milošević odigrali sjajno

Jupiler liga, 12. kolo

Cocalić i Milošević odigrali sjajno

S. Bošković

Tri gostujuće pobjede obilježile su 12. kolo belgijske Jupiler lige. 

KV Mechelen, u čijem je sastavu svih 90 minuta proveo naš reprezentativac Edin Cocalić, poražen je od Waregema rezultatom 4:3. 

Domaći tim poveo je nakon sedam minuta preko de  Pettera, a u 15. minuti izjednačio je Thima. Obe ekipe postigle su još jedan gol do poluvremena, tako da se na odmor otišlo rezultatom 2:2. 

Gosti otvaraju bolje drugo poluvrijeme. U 50. minuti za 2:3 pogodio je de Ridder. Ipak, 15 minuta kasnije Hanni vraća stvari na početak. Pitanje pobjednika riješio je Thiam 20 minuta prije kraja. 

Milošević, naš mladi reprezentativac, je u pobjedi Waasland - Beverena nad Leuvenom od 2:0 odigrao 70 minuta. Golove za goste postigli su Marić i Jans. Prvi je postignut iz jedanaesterca koji je izborio Milošević, a drugi je postignut na asistenciju našeg mladog fudbalera. 

Lokeren je pogotcima Ngolokea i Mirića slavio na gostovanju kod Westerloa. Počasni gol za domaći tim par minuta prije kraja postigao je Gounongbe. 

Vodeći tim je Gent, a slijede Oostende i Anderlecht. Na dnu se nalazi Standard Liege. 

Jupiler liga, 12. kolo: 

KV Mechelen - Waregem 3:4 (de Petter 7', Hanni 35', 65'/ Thiam 15', 69', Baudry 43', de Ridder 50')

Leuven - Waasland Beveren 0:2 (Marić 7', Jans 45')

Westerlo - Lokeren 1:2 (Gounongbe 86', Ngolok 10', Mirić 37')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.