Cocalić: Željezničar može prirediti iznenađenje Standardu

Bh. reprezentativac za SportSport.ba

Cocalić: Željezničar može prirediti iznenađenje Standardu

"Standard je jako neugodan protivnik, ali zašto Željezničar ne bi mogao prirediti iznenađenje i pobijediti", zapitao se Edin Cocalić na početku razgovora za SportSport.ba, komentirajući protivnika svog nekadašnjeg kluba u trećem pretkolu Evropske lige. 

Edin Cocalić belgijski Standard poznaje "kao svoj džep". Prošle sezone je imao priliku nekoliko puta odmjeriti snage sa timom kojeg predvodi Slavoljub Muslin, a najveći adut Standarda bh. reprezentativac vidi u fantastičnim navijačima.

"Standard je u vrhu belgijskog fudbala i mogu slobodno reći da je mnogo neugodan protivnik, pogotovo na domaćem terenu. Međutim, Željezničar sigurno nije bez šansi u ovoj utakmici. Vjerujem da će igrači ponoviti igru i zalaganje kao protiv Ferencvaroša", kazao nam je Cocalić. 

Kako je dodao, tim iz Liježa je najopasniji po bokovima.

"Željezničar će dočekati paklena atmosfera. Tribina je blizu terena, a navijači Standarda na skoro svakoj utakmici prave paklenu atmosferu. Što se tiče prednosti Standarda, mislim da su najopasniji po bokovima. Treba uzeti u obzir i da su dva najbolja napadača otišla u Genk i Anderlecht, a umjesto njih je došao hrvatski internacionalanac Ivan Santini. On je u ovom trenutku najopasniji za Željezničar."

Odbrambeni fudbaler Mechelena vjeruje da će biti dvanaesti igrač Željezničara na "Maurice Dufrasne" stadionu. 

"Iskreno se nadam da ću imati dovoljno vremena da dođem podržati svoj bivši klub. To će zavisiti od klupskih obaveza, treninga...", dodao je na kraju Cocalić, koji će današnju utakmicu između svog Mechelena i Oostendea propustiti zbog suspenzije iz prošle sezone.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.