Coleman: Možemo i bez Balea na Mundijal

Smatra selektor Velsa

Coleman: Možemo i bez Balea na Mundijal

Velški selektor Chris Coleman uvjeren je da se odsustvo Garetha Balea neće mnogo odrazati na igru njegove selekcije u posljednje dvije utakmice.

Finiš kvalifikacija Velšanima donosi utakmice protiv Gruzije i Republike Irske, a premda će zbog povrede obje propustiti Gareth Bale, selektor Chris Coleman vjeruje da Vels i bez zvijezde Reala može da izbori mjesto na Mundijalu.

"Nalazimo se u dobroj poziciji, imamo dvije šanse. Tokom dosadašnjeg toka kvalifikacija uvijek smo bili korak iza, veliki broj povreda nas je pratio, ali nismo stigli do ove pozicije sa jednim ili dva igrača, već sa svim raspoloživim", kazao je Coleman. 

Podsjetio da su često izostajali Gareth Bale, Aaron Ramsey, Joe Allen. 

"Oni za veoma važni igrači za Vels, ali ih nismo imali u dobrom dijelu. Ipak, fudbaleri koji su ih zamijenili su odgovorili zadatku i na sjajan način predstavljali svoju zemlju", dodao je Coleman. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vels se trenutno nalazi na drugom mjestu grupe D sa 14 bodova i bori se za baraž. Ključna utakmica mogla bi biti baš protiv Republike Irske. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi