Coleman objavio spisak, Bale predvodi Vels

Ne tako dobre informacije za Zmajeve

Coleman objavio spisak, Bale predvodi Vels

Adnan Beganović

Selektor fudbalske reprezentacije Velsa, Chris Coleman, objavio je imena igrača na koje računa za susrete kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bosne i Hercegovine i Andore.

Coleman je za duele sa Bosnom i Hercegovinom i Andorom pozvao 25 igrača, a među pozvanim nalazi se i Gareth Bale, koji u posljednje vrijeme nije nastupao za Real zbogt povrede mišića.

Na Colemanovom spisku nalaze se i Joe Allen, Emyr Huws i Johnny Williams, koji se vraćaju u reprezentaciju nakon povreda, kao i David Edwards, koji se oporavio od povrede koljena.

Spisak Velsa za susrete sa BiH i Andorom:

Golmani: Wayne Hennessey (Crystal Palace) , Danny Ward (Liverpool, na pozajmici u Aberdeenu) , Owain Fon Williams (Inverness Caledonian Thistle)

Odbrana: Ashley Williams (Swansea City), James Chester (West Bromwich Albion), James Collins (West Ham United), Ben Davies (Tottenham Hotspur), Chris Gunter (Reading), Neil Taylor (Swansea City), Adam Henley (Blackburn Rovers), Ashley Richards (Fulham)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni red: Joe Ledley (Crystal Palace), Aaron Ramsey (Arsenal), Joe Allen (Liverpool), David Vaughan (Nottingham Forest), Jonathan Williams (Crystal Palace, na pozajmici u Nottingham Forestu), Emyr Huws (Wigan Athletic, na pozajmici u Huddersfield Unitedu), Andy King (Leicester City), David Edwards (Wolverhampton Wanderers)

Napad: Gareth Bale (Real Madrid), Hal Robson-Kanu (Reading), Sam Vokes (Burnley), Simon Church (MK Dons) David Cotterill (Birmingham City), Tom Lawrence (Leicester City, na pozajmici u Blackburn Roversima)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.