Nova sezona u Engleskoj počinje početkom augusta, igrat će se pred publikom

FA potvrdio

Nova sezona u Engleskoj počinje početkom augusta, igrat će se pred publikom

H. Zilić

Nova sezona u Engleskoj počinje početkom augusta.

Tačnije, utakmica Comunnity Shielda između Manchester Citya i Leicestera bit će odigrana 7. augusta u Londonu na Wembleyu, čime će zvanično početi takmičarska sezona na Ostrvu.

FA je danas potvrdio ovu informaciju.

Sedam dana nakon utakmice koja je zapravo Super Kup Engleske, krenut će i Premiership, gdje će titulu braniti Manchester City.

Leicester je utakmicu Community Shielda izborio kao aktuelni osvajač FA Cupa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Meč Manchester Citya i Leicestera će se igrati pred publikom, ali još nije definisano koliko će tačno gledalaca moći prisustvovati prvoj utakmici nove sezone na Wembleyu.

U nekim ostrvskim medijima se piše o cifri do 30.000, ali čekaju se zvanične informacije od strane Vlade Britanije i FA.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi