Mali klub ima velike planove: Thierry Henry je posljednji stigao

Como planira plasman u Seriju A

Mali klub ima velike planove: Thierry Henry je posljednji stigao

E. Škorić

Arsenalova legenda Thierry Henry postao je manjinski dioničar italijanskog drugoligaša Coma 1907 i objasnio je svoje planove za klub na konferenciji za novinare s izvršnim direktorom kluba Dennisom Wiseom.

Bivši francuski napadač kupio je manjinski udio u Comu, ekipi koja se takmiči u Seriji B i koja je ovog ljeta potpisala Cesca Fabregasa.

"Poznajem strast Italijana prema nogometu i nisam oklijevao kada sam imao priliku započeti novo poglavlje svog života", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare.

“Razgovarao sam s Cescom Fabregasom i Gianlucom Zambrotom, koji je bio moj saigrač u Barceloni. Cesc će biti među protagonistima i dat će značajan doprinos, bio on starter ili ne", dodao je Henry, pa je objasnio ciljeve.

"Jedan od ciljeva je ulaganje u zajednicu Coma i stvaranje sinergije s lokalnim stanovništvom kroz inicijative koje mogu biti korisne za otvaranje radnih mjesta”, nastavio je Henry.

Oglasi

"Como ima lijepu povijest, poznat je po ljepoti grada i jezera, ali nadamo se da će uskoro biti poznat po nogometu."

"Ja sam Martinezov pomoćnik u Belgiji i ja sam nogometni stručnjak u Francuskoj, ali bit ću ovdje kad budem mogao, ali danas postoji mnogo načina za komunikaciju", rekao je bivši napadač Arsenala.

Pobjednik Svjetskog prvenstva u Francuskoj 1998. također je govorio o svom kratkom boravku u Juventusu.

“Volio sam klub i ostao bih da nije bilo jedne osobe. Imam veliko poštovanje prema italijanskom nogometu, igrajući ovdje shvatio sam mentalitet igrača. Ja sam iste generacije kao i prvaci kao što su Andrea Pirlo i Gennaro Gattuso".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Henry je proveo šest mjeseci u Juventusu pod vodstvom Carla Ancelottija prije nego što se pridružio Arsenalu u ljeto 1999. Bivši vezni igrač Chelseaja Dennis Wise glavni je direktor Coma i podijelio je svoje viđenje budućnosti kluba.

“Imamo mnogo stvari na umu, želimo otići u Seriju A A relativno brzo i stvoriti solidan omladinski sektor koji će biti konkurentan poput Milana, Intera, Atalante i drugih klubova. Činjenica da su se Henry i Fabregas pridružili projektu objašnjava koliko smo ozbiljni. o tome".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi