Conceicao novi trener Porta

Dolazi iz Nantesa

Conceicao novi trener Porta

Sergio Conceicao imenovan je zvanično za novog trenera Porta.

Portugalac je nakon uspješne epizode u Nantesu prihvatio ponudu da trenersku karijeru nastavi u Portu, a francuski klub mu, unatoč važećem ugovoru, nije želio praviti probleme pri odlasku. 

"Sergio Conceicao obavijestio je direktore Nantesa o velikoj želji za preuzimanjem Porta i to bez odgode. Kako bi se što bolje pripremili za sljedeću sezonu, nismo imali drugog izbora nego udovoljiti njegovom zahtjevu", poručili su iz Nantesa.

U Portu će Conceicao imati zadatak vratiti klub na vrh portugalskog nogometa, a na klupi mijenja Nuna Espirita Santa.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Conceicao je pored Nantesa u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Vitoriju Guimaraes, Bragu, Academicu, Olhanense... 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi