Josip Čondrić novi golman Astane

Napustio Zrinjski

Josip Čondrić novi golman Astane · Zvanično

E. Oštraković

Tokom svog mandata u Zrinjskom u koji je stigao 2021. godine, Čondrić je važio za jednog od najboljih oglmana u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Čondrić je i prije dolaska u Zrinjski pokazao da je golman provjerene kvalitete, a najbolje razdoblje u HNL-u imao je u Istri 1961.

On je nakon dvije sezone u Puli otišao u Rusiju gdje je potpisao za Rotor Volgograd, a i tamo se istakao sjajnim nastupima.

Nakon što je raskinuo ugovor sa Zrijskim, sada je jasno da će Josip Čondrić karijeru nastaviti u Astani iz Kazahstana.

Kada je riječ o njegovoj cijeni, procjenjuje se da vrijedi oko 300 hiljada eura, ali u svoj novi klub stiže bez odštete.

Čondrić je u dresu Zrinjskog nastupio 38 puta, te je svoju mrežu sačuvao netaknutom čak dvadeset puta, što je sjajan učinak.

Kada je Zrinjski u pitanju, on je doživio velike promjene ove zime, otišao je šef struke Sergej Jakirović, te mladi Niko Janković, ali i Nigerijac Zubairu, te napadač Irfan Hadžić koji se skrasio u Tuzli City.

Plemići su lideri na tabeli nakon prvog dijela sezone i imaju jasan cilj, a on se zove nova titula prvaka. Glavni konkurenti su im Široki Brijeg, Borac i Željezničar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugi dio sezone će otvoriti gostovanjem kod FK Sarajevo, što će biti derbi kola na uređenom travnjaku stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Trenutno se Plemići spremaju u Međugorju, a u subotu su odigrali prijateljski meč sa Kruševom. Završilo je čak 10:1.

Top Komentari

Realist
Sretno Čondra, najbolji golman Zrinjskog ikad
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi