Zna se gdje potpisuje Čondrić

Čini se da je sve gotovo

Zna se gdje potpisuje Čondrić

S. Mlaćo
HŠK Zrinjski se trenutno sprema u Međugorju, a prije par dana ovu pripremnu bazu je napustio golman Josip Čondrić. Čondrić će napraviti transfer u inostranstvo i čini se da je sve sada gotovo.

Naime, germanijak.hr prenosi da će Čondrić postati novi član Astane. Radi se o trofejnom klubu iz Kazahstana i očekuje se da sve ubrzo bude ozvaničeno.

Navodi se također da će Čondrić otići besplatno jer je ušao u posljednjih pola godine ugovora, ali to ipak zvuči nerealno. On je u Mostaru proveo godinu i po dana i bio važna karika Plemića.

Ranije je branio za Rotor, Istru 1961, Rudeš i Zagreb, a za 'jedinicu' u Astani će se boriti sa Markom Miloševićem. Za Zrinjski je Čondrić upisao 38 nastupa te čak 20 puta mrežu sačuvao netaknutom.

U Astani ga očekuje Marin Tomasov koji se povezivao sa Hajdukom, no sada je potvrđeno da od povratka u HNL iskusnog nogometaša neće biti ništa. On je potpisao novi jednogodišnji ugovor.

Astana je novi prvak u svom prvenstvu.

Oglasi

Kada je Zrinjski u pitanju, on je doživio velike promjene ove zime, otišao je šef struke Sergej Jakirović, te mladi Niko Janković, ali i Nigerijac Zubairu, te napadač Irfan Hadžić koji se skrasio u Tuzli City.

Plemići su lideri na tabeli nakon prvog dijela sezone i imaju jasan cilj, a on se zove nova titula prvaka. Glavni konkurenti su im Široki Brijeg, Borac i Željezničar.

Drugi dio sezone će otvoriti gostovanjem kod FK Sarajevo, što će biti derbi kola na uređenom travnjaku stadiona Asim Ferhatović Hase u Sarajevu.

Trenutno se Plemići spremaju u Međugorju, a u subotu su odigrali prijateljski meč sa Kruševom. Završilo je čak 10:1.

U prvom poluvremenu pogađali su Nemanja Bilbija, Josip Ćorluka, Karlo Kamenar i Milan Vukotić (x2), a u nastavku su mrežu tresli Tomislav Kiš (x3) i Franko Sabljić (x2). Među stativama šansu su dobili Topić i Pršlja, a da li će Zrinjski u potragu za pojačanjem na golmanskoj poziciji ostaje da se vidi.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Jugovina
Kako ce otici besplatno kad je jos pod ugovorom. Moze samo na ljeto otici besplatno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi