Klopp 'stvorio' novu zvijezdu - Klincu se naklonio kompletan Anfield
Fenomenalna partija mladog desnog beka Liverpoola

Bradley odigrao meč karijere

Klopp 'stvorio' novu zvijezdu - Klincu se naklonio kompletan Anfield

Midhat Šljivak

Liverpool je večeras na Anfieldu deklasirao Chelsea s 4:1, a meč je obilježio 20-godišnji desni bek Redsa Conor Bradley koji je postigao svoj prvi gol u Premier ligi, a dodao je i dvije asistencije. Anfield ga je ispratio ovacijama.

Jurgen Klopp stvorio je novu zvijezdu na Anfieldu. 20-godišnji desni bek Conor Bradley dobio je šansu za igru ispred Trenta Alexandera-Arnolda i apsolutno je opravdao povjerenje njemačkog stručnjaka.

Mladi defanzivac je briljirao na terenu. Postigao je svoj prvi pogodak u dresu Liverpoola u drugom nastupu u Premiershipu, ali ni to nije sve.

Čak dvije asistencije je imao ovaj mladić iz Sjeverne Irske. Prvo je poslužio loptom Dioga Jotu za vodeći pogodak, a zatim je fenomenalno pronašao Dominika Szoboszlaija za gol koji je Liverpoolu donio prednost od 3:1.

A onda se u 68. minuti desio trenutak kojeg će ovaj klinac pamtiti do kraja života. Klopp ga je odlučio povući iz igre kako bi dobio aplauze, a kompletan Anfield je potom ustao na noge.

Oglasi

Momak iz Sjeverne Irske je dobio ogromne ovacije. Čuli su se povici 'Samo je jedan Conor Bradley' i sigurno je da će ovaj dečko meč protiv Chelseaja pamtiti dok je živ.

Treba napomenuti da je ovo mladom defanzivcu ukupno deveti nastup za Redse u svim takmičenjima ove sezone i skupio je fenomenalnih pet asistencija.

Liverpool juriša ka tituli za oproštaj od Kloppa

Liverpool je trenutno vodeći tim engleske Premier lige. Redsi su skupili 51 bod, imaju pet više od Manchester Cityja koji ima utakmicu imanje, te od Arsenala.

Oglasi

Silno igrači Redsa žele donijeti titulu ove sezone. Oproštaj Jurgena Kloppa od Anfielda s još jednim naslovom bilo bi nešto zaista fantastično i za sada su na dobrom putu da to postignu.

Naravno, sezona je dosta duga. Ima još dosta da se igra, no Liverpool je definitivno uz Manchester City tim koji će do samog kraja biti u borbi za trofej.

Blizu su još Arsenal, Tottenham i Aston Villa, ali čini se da ne pokazuju dovoljno da bi bili u ozbiljnim razmatranjima za trofej.

Bitka za titulu će biti veoma zanimljiva i ovo je definitivno sezona koja bi se mogla pamtiti.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi