Kuća se već gradi: Poznata je nova destinacija Kloppa, sada je jasnije šta planira

Nijemac ide na pauzu, a onda...

Kuća se već gradi: Poznata je nova destinacija Kloppa, sada je jasnije šta planira

Edmir Škorić

Jürgen Klopp na ljeto će dati otkaz u Liverpoolu. Kultni trener želio bi se odmoriti od fudbalskog posla nakon skoro devet godina mukotrpnog rada u Engleskoj.

Za sve one koji navijaju za Liverpool bio je jučer veliki šok kada su saznali da je Nijemac najavio odlazak na kraju sezone.

"Više nemam energije. Dobro mi ide, ali ne mogu stalno raditi ovaj posao", rekao je 56-godišnjak obrazlažući svoj odlazak nakon više od osam godina. Sada želi uzeti malo slobodnog vremena. Barem godinu dana. Prema izvješću u Bildu, Klopp već zna gdje će boraviti do novog posla.

Kultni trener i njegova supruga Ulla Sandrock trenutno grade kuću u Wiesbadenu. Kao bivši trener Mainza 05, Klopp još uvijek ima mnogo prijatelja i rodbine u toj regiji. Uparvo u Mainzu je i upoznao sadašnju suprugu.

Klopp je prošle godine prvi put postao djed. Ovom 56-godišnjaku važno je izbliza doživjeti prve godine svog unuka. Wiesbaden je dobra baza.

Oglasi

Naravno, već se nagađa šta bi Klopp želio raditi nakon pauze. Posljednjih godina čovjek iz Stuttgarta se više puta povezivao s reprezentacijom Njemačke. Sam Klopp jednom je rekao da općenito može dobro zamisliti ulogu selektora njemačke reprezentacije.

Ugovor nacionalnog selektora Juliana Nagelsmanna traje do završetka domaćeg Evropskog prvenstva ovog ljeta. Šta će se dalje dogoditi također ovisi o učinku njemačkog tima na turniru.

Ako stvari krenu loše, DFB bi sigurno nakon toga pokucao na Kloppova vrata. Praktično: Do ​​DFB kampusa u Frankfurtu također se može brzo doći iz Wiesbadena.

No, očito je sada fudbal Kloppu negdje izvan liste prioritete, ali svakako će se jednog dana vratiti. Ono što je sigurno, što je i sam potvrdio, neće više raditi u Engleskoj, odnsono neće voditi nijedan drugi tim osim Liverpoola.

"Ne znam šta će se desiti u budućnosti, ali nijedan klub, nijedna država, za sljedeću godinu i niti jedan drugi engleski klub više ikada," rekao je Klopp.

Kloppa su pitali postoji li nešto što bi moglo promijeniti njegovo mišljenje i potaknuti ga da ostane, u načinu na koji se bivši menadžer Manchester Uniteda Sir Alex Ferguson osvrnuo na svoju odluku da se povuče na kraju sezone 2001/02, pa se opet vratio na klupu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne, ništa. Jako poštujem Sir Alexa, ne znam šta ga je tada navelo. Želim osvojiti sve ove sezone, ali to ne bi promijenilo moje mišljenje. I ako ništa ne osvojimo, ne bih promijenio mišljenje.

Inače, Kloppu je ugovor s Liverpoolom trajao do ljeta 2026. godine, ali je ipak sidro odlučio dići godinu dana ranije. Osvojio je sedam trofeja, uključujući Premier ligu i Ligu prvaka, a prije Redsa vodio je Mainz i Borussiju Dortmund, s kojom je dvaput osvajao Bundesligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi