Redsi razbili Plavce - Nunez četiri puta pogađao okvir gola, šou 20-godišnjaka

Kloppova mašinerija

Redsi razbili Plavce - Nunez četiri puta pogađao okvir gola, šou 20-godišnjaka

E. Škorić

U derbiju 22. kola engleske Premier lige fudbaleri Liveproola savladali su na svom Anfieldu Chelsea sa 4:1 i tako ostali uvjerljivo prvi na tabeli.

Odluka Jurgena Kloppa da napusti Liverpool na kraju sezone nije omela fudbalere tog tima, pa su upisali novu pobjedu, ovaj put uvjerljivom igrom protiv Chelseaja, koji je bio u nizu od tri pobjede, ali ta serija je na Anfieldu završena na katastrofalan način.

U prvih 45 minuta Liverpool mnogo bolji. Briljirao je mladi, 20-godišnji defanzivac Conor Bradley, koji je u 23. minuti asistirao Diogu Joti za 1:0, da bi u 39. minuti zabio pogodak na asistenciju Luisa Diaza.

U završnici prvog dijela mogao je Darwin Nunez dokrajčiti goste iz Londona, ali je očajno izveo penal i ostalo je 2:0. U 65. minuti druga asistencija večeras posebno raspoloženog Bradleyja, a Dominik Szoboszlai glavom ovjerava pobjedu Liverpoola.

Oglasi

Tračak nade za Plavce nakon gola Nkunkua u 71. minuti, a pet minuta kasnije Darwin Nunez četvrti put pogađa prečku večeras. Ovaj put urugvajski naapdač glavom gađa, ali je okvir gola opet spasio Londončane.

Sijevalo je pred golom srpskog golmana Đorđa Petrovića, da bi Luis Diaz u 78. minuti postigao pogodak za 4:1 i sve nade Chelseaja bacio u vodu. Kolumbijac je natrčao i pogodio na dobru asistenciju Nuneza, kome je mnogo lakše naštimati gol saigraču nego sam pogoditi.

S ova tri boda, Liverpool je sada došao do cifre od 51 bod nakon 22 meča, dok City ima 46 bodova, ali i utakmicu manje od Redsa. Treći Arsenal ima takođe 46 bodova.

Upravo će Arsenal i Liverpool u nedjelju odmjeriti snage na Emiratesu u još jednom derbiju, nakon čega slijedi nešto lakši raspored za Liverpool, jer im dolazi Burnley, pa idu Brentfordu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ranije danas odigrana su još dva meča 22. kola. Manchester City je sa 3:1 savladao Burnley uz dva gola Juliana Alvareza i jedan Rodrija, dok je Tottenham nakon preokreta sa 3:2 pobijedio Brentford.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Boga mi mogo bi Liverpul daleko dogurat u Ligi Sampiona ove godine
0 2
King_Kenny
...kakvo topljenje plastike...zagadio se zrak u Liverpoolu hahahahahahaha...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi