Koferi spremni, na licu osmijeh: Zidane opet na velikoj sceni, zbog novog kluba odbio voljeni Alžir

Odlični trener je već neko vrijeme bez posla

Koferi spremni, na licu osmijeh: Zidane opet na velikoj sceni, zbog novog kluba odbio voljeni Alžir

A. Čaušević

Zinedine Zidane je blizu povratka na veliku scenu. Posljednjih dana ga je tražio Alžir, ali se odlučio zahvaliti zemlji svog porijekla. Navodni razlog je preuzimanje slavnog kluba. To naravno nije Real Madrid. 

Do sad je u trenerskoj karijeru vodio samo jedan klub. U pitanju je Real. Ostavio je nevjerovatan trag. Tri uzastopne Lige prvaka sve govori.

Drugi mandat u Kraljevskom klubu je okončao prije dvije godine i od tada je bez posla. Čekao je da bude imenovan za selektora Francuske, ali je Didideru Deschampsu produžen mandat.

Nakon fijaska na Afričkom kupu nacija na poziciji selektora ga je želio i Alžir, međutim Zidane se zahvalio Pustinjskim lisicama jer sprema nešto veliko.

Da se Zidane vraća na veliku scenu dao je nagovijestiti i njegov bivši reprezentativni kolega Cristophe Dugarry koji je inače i odličan prijatelj Zizoua.

Oglasi

"Da voli Alžir i Alžirce, to je sigurno i da već radi mnogo za tu zemlju i to je sigiurno. Razumijem njegovo odbijanje. Ima druge ambicije. Tu je srce, ali i realno stanje stvari", reako je Dugarry.

Prema posljednjim najavama Zidane se sprema za preuzimanje Liverpoola čija je klupa ostaje upraženjena na kraju sezone pošto Juergen Klopp odlazi nakon devet godina.

Francuski trener preferira stil fudbala koji je idealan za Anfield Road i smatra se odličnim izborom da nastavi stazama koje utabao Klopp.

Naslijediti Nijemca sigurno neće biti lako, ali Zidane ima itekako uporište. Njegov posao u Realu je bio nestvaran, ali voditi Real i bilo koji drugi klup sigurno nije ista stvar.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Redsi ulaze u tranzicioni period, međutim ne smiju dozvoliti da rezultati trpe pa je i to jedan od razloga zašto će krenuti po Zidanea.

Osim Zidanea, dodatne opcije su Italijan Roberto De Zerbi i Španac Xabi Alonso, ali posljednja dešavanja govore da je Francuz u prednosti nad svima.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Voljeni Alžir? Njegov otac je bio na strani kolonijalne vlasti u Alžiru. Borbu za nezavisnost Alžira platilo je 3 miliona ljudi, a njegov ćaća kliznuo je u Francusku.
2 0
CeZenicaLik
Opet i kao uvijek spekulacije
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi