Conte: Bili smo blizu savršene partije, ali imamo plan za revanš

Chelsea se ima čemu nadati na Nou Campu

Conte: Bili smo blizu savršene partije, ali imamo plan za revanš

Chelsea i Barcelona su sinoć na Stamford Bridgeu odigrali 1:1 u prvoj utakmici 1/8 finala Lige prvaka.

Nakon završetka utakmice, menadžer domaćeg tima Antonio Conte čestitao je svojim fudbalerima na gotovo savršenoj izvedbi, kakvu je priželjkivao prije duela u Londonu.

"Rekao sam da moramo biti savršeni ako želimo biti bolji od Barcelone. Mi smo bili blizu savršene partije. Svi znamo kako prolazite kada pogriješite protiv Barcelone, desi se jedna greška i oni to znaju da kazne. To se skupo plaća. Ponosan sam na svoje igrače, uradili smo sve što smo se dogovorili i mislim da smo na kraju zaslužili više od 1:1", rekao je Conte, koji je dodao:

"Šteta što nismo imali malo više sreće. Za ovakve utakmice morate imati plan, mi smo ga imali i bio je vrlo dobar. Igrači su se trudili i nemam im šta zamjeriti".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"I dalje je sve otvoreno. U drugoj utakmici moramo parirati Barceloni, ali imamo plan i za revanš. Prvi meč nam daje samopouzdanje i pravo da se nadamo da možemo napraviti nešto nevjerovatno u revanšu", zaključio je Conte.

Revanš meč Barcelone i Chelseaja igra se 14. marta na Nou Campu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi