Conte: Costa i ja smo slični

Trener Chelseaja o napadaču

Conte: Costa i ja smo slični

Chelseajev trener Antonio Conte nije negirao sličnost u karakteru sa Diegom Costom. 

Conte je epizodu u Chelseaju otvorio domaćom pobjedom protiv West Hama, a njegove temperamentne proslave pogodaka dovele su do uspoređivanja sa napadačom Diegom Costom o kojem Conte ima najbolje mišljenje. 

"Obojica smo strastveni, istina je. U prošlosti sam i ja ponekad rizikovao da budem kažnjen. Strastven sam čovjek, a takav sam i kao menadžer. Živim igru sa svojim igračima. Ponekad kada postignete važan gol i pobijedite, morate proslaviti burno. Ne umijem emocije da zadržim u sebi i znam da je to čudno", izjavio je Conte za britanske medije. 

Italijan ističe da je Diego dobar momak unatoč, ponekad, problematičnom ponašanju.

"Svi znamo kakav je Diego. Strastven je fudbaler i ponekad izgleda kao da je na ivici regularnog dok igra. Ali, on je dobar momak. Sretan sam zbog njegovog stava prema igri i ponašanja. Nadam se da će nastaviti tako, ali mora da obrati pažnju. Ponekad mnogo ljudi priča samo o jednom igraču, pa mu bude teško da igra rasterećeno kada je u centru pažnje", dodao je Conte.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dodajmo i to da će Chelsea danas u okviru 2. kola gostovati Watfordu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi