Conte dao prvi intervju i odmah govorio o pojačanjima: Pa, ako već moram reći jedno ime...

Novi trener Intera

Conte dao prvi intervju i odmah govorio o pojačanjima: Pa, ako već moram reći jedno ime...

Novi trener Intera Antonio Conte odmah se suočio sa italijanskim novinarima koje je prvo zanimalo koje će fudbalere dovesti u Inter.

Podsjetimo, nekadašnji trener Chelseaja i Juventusa jutros je zvanično predstavljen kao novi trener Intera, a na press konferenciji je poručio kako u ovom klubu želi napraviti uspjeh kao u Juventusu.

Sve je bilo prilično službeno dok ga novinari nisu počeli zapitkivati o konkretnim transferima. Zanimljivo, među pitanjima o pojačanjima nije bilo onog o Džeki, ali se tu našao Romelu Lukaku.

"Icardi? Ne znam šta će biti s njim. Tek sam stigao i nismo još uvijek razgovarali. Procijenit ćemo svaku situaciju i donijeti najbolju odluku za klub jer je to najvažnije", kazao je Conte.

Potom je uslijedilo pitanje o Lukakuu, ali i o tome ima li on neku želju kada su u pitanju pojačanja:

"Lukaku? Prerano je govoriti o tome. Da li bih doveo nekog igrača kojeg sam trenirao u Chelseaju? Ako moram reći jedno ime, onda bi to bio N'Golo Kante", zaključio je Conte.

Podsjetimo, Džeko se prema izvještajima italijanskih medija trenutno nalazi u Milanu gdje završava posao oko transfera u Inter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tome svjedoči i izjava selektora BiH Roberta Prosinečkog koji nije htio otkrivati detalje, ali se između redova da zaključiti da je zaista istina to da će Džerko danas potpisati za Nerazzurre.

"Džeko je dobio slobodno, mora nešto završiti u Italiji i nadam se da će uspjeti u tome. Nadam se da će svi biti zadovoljni. Sutra će doći do 13:00 sati", rekao je danas Prosinečki koji je počeo okupljati Zmajeve na Ilidži.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi