Conte nastavlja sa izdajama: Nakon Chelseaja sada će izdati i navijače Intera

Ima novi posao?

Conte nastavlja sa izdajama: Nakon Chelseaja sada će izdati i navijače Intera

E. Oštraković

Mnogo se očekivalo do Tottenhama kada je Conte preuzeo trenersku palicu ove ekipe, ali na kraju ništa bitnije nije ostvareno.

Conte je sredinom ove sezone odlučio da podnese ostavku na mjestu trenera, te je do kraja sezone na godišnjem odmoru.

Ipak, italijanski mediji prenijeli su informaciju da je Conte već dogovorio novi posao koji će početi da radi jako brzo.

"Milan će se skoro sigurno rastati sa Piolijem na kraju sezone. Cardinale već razmatra nove opcije, a najbliže preuzimanju ekipe je Antonio Conte", tvrde mediji iz Italije.

Conteu italijanski nogomet naravno najviše odgovara, posebno zbog te 3-5-2 formcacije koju jako voli da koristi u svojim ekipama.

Oglasi

U svojim vitrinama ima velii broj pehara, a između ostaloga četiri puta je bio prvak Italije, jednom prvak Engleske, dva puta je osvajao italijanski superkup, te jednom FA kup

Trenersku karijeru Conte je započeo 2005. godine kao pomoćni trener U Sieni, a prvi samostalni angažman imao je godinu kasnije u Arezzu.

Nakon Arezza preuzeo je Bari, a zatim ekipu Atalante. Poslije toga vodio je Sienu, a zatim preuzima ekipu Juventusa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bio je poslije Juventusa selektor Italije, a onda menadžer Chelseaja, Intera i posljednju klub bio mu je Tottenham.

Sigurno je da će Interovi navijači osjećati izdaju ukoliko preuzme Milan, ali obzirom da je vodio Tottenham i Chelsea, njemu to neće smetati.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stranputica
Izdaja koga, čega? Pijanih, priglupih navijača? Onih koji bi za sedmičnu platu trenera prodali i mater i oca....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi