Olakšanje među Rossonerima: Krunić spreman za revanš polufinala Lige prvaka

Dobre vijesti za Milan

Olakšanje među Rossonerima: Krunić spreman za revanš polufinala Lige prvaka

Endin Čaušević

U utorak naveče dobit ćemo prvog putnika u veliko finale Lige prvaka nakon revanša koji na Meazzi igraju gradski rivali Inter i Milan. Inter iz prvog okršaja ima veliku prednost od 2:0, no jasno je da će Rossoneri neće tako lako predati. Za Stefana Piolija stižu odlične vijesti što se tiče igrača koji imaju problema s povredema, a posebno se to odnosi na Radeta Krunića.

Inter je u prvoj utakmici u kojoj je Milan imao ulogu domaćina očitao pravu lekciju svom gradskom rivalu i uspio je da ostvari veliku prednost pred sutrašnji revanš okršaj na istom stadionu.

Ekipa Simonea Inzaghija je na krilima Edina Džeke i Henrikha Mkhitaryana slavila sa 2:0 i mnogi smatraju da je već jednom nogom u finalu. Međutim, jasno je da se ni Milan neće tako lako predati i da će igrači ovog tima sutra dati maksimum da nadoknade taj zaostatak.

Milan je i za vikend razočarao svoje navijače jer je poražen u gostima od Spezije sa 2:0 čime je itekako otežao borbu za Ligu prvaka. No, Pioli u tom meču nije mogao da računa na nekoliko prvotimaca koji su bili pod upitnikom i za sutrašnju utakmicu.

Prije svega najveći udarac je povreda Rafaela Leaa koji je propustio i prvi polufinalni okršaj, no čini se da će Portugalac biti spreman za sutrašnji revanš što su sjajne vijesti za Milan.

No, pored toga meč protiv Spezije propustio je i bh. reprezentativac Rade Krunić, ali kako piše jutros La Gazzetta dello Sport čini se da će se i iskusni veznjak oporaviti do sutrašnje utakmice.

Oglasi

Krunić je uz Juniora Messiasa bio van konkurencije za meč sa Spezijom, ali kako navode mediji na Apeninima obojica će biti u rosteru za revanš polufinala Lige prvaka protiv Intera što su za Piolija fantastična vijesti.

Uz Leaa, Krunića i Messiasa to je znatno jača ekipa, te će Rossonerima trebati svaka moguća pomoć na terenu kako bi došli do preokreta i plasmana u Istanbul što bi bio zaista nevjerovatan poduhvat.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, revanš utakmica između Intera i Milana igrat će se sutra na stadionu Giuseppe Meazza s početkom u 21 sat.

Pobjednik ovog okršaja u velikom finalu koje se igra 10. juna u 21 sat u Istanbulu igrat će protiv boljeg iz duela Manchester City - Real Madrid koji svoj revanš igraju sutra na Etihadu. U prvom susretu ovih ekipa bilo je 1:1.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi