Epilog sinoćnjeg sastanka: Ako je vjerovati Gazzetti, svi ćemo 27. jula biti pored TV ekrana!

Džeko uskoro debituje za Inter

Epilog sinoćnjeg sastanka: Ako je vjerovati Gazzetti, svi ćemo 27. jula biti pored TV ekrana!

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko trebao bi za nekoliko dana konačno obući dres Intera.

On se već sedmicama povezuje sa Nerazzurrima, a za sada je problem bio u pregovorima između Intera i Rome. Nakon što nekoliko dana klubovi nisu komunicirali o ovoj temi, sinoć su otvoreni novi pregovori, a Gazzetta donosi informacije s istih.

Navodno su klubovi konačno približili stavove i 'bijeli dim' se u Milanu očekuje sljedeće sedmice. Znamo da je Roma do sada tražila 20, a Inter nudio 12 miliona eura za bh. kapitena, a nije poznato koja je cifra na kraju dogovorena. Gazzetta samo prenosi kako nijedan drugi fudbhaler neće biti uključen u transfer već će Inter Džeku ispatiti u kešu.

Isti izvor prenosi kako će Dijamant propustiti utakmice protiv Manchester Uniteda i Juventusa koje su na rasporedu danas i za četiri dana, ali da bi trebao biti na raspolaganju Antoniju Conteu za sedam dana kada klub igra u Kini protiv PSG-a.

Novi trener Intera je navodno postao nestrpljiv jer već nekoliko dana stagniraju pregovori i sa Džekom i sa Lukakuom, pa će Nerazzurri upravo zbog toga pokušati riješiti oba transfera u narednim danima. Što se Lukakua tiče, Inter će tu imati dosta teži posao, a postoji mogućnost da će se uskoro okrenuti PSG-ovom Edinsonu Cavaniju ukoliko pregovori sa Unitedom propadnu.

Podsjetimo, Conte je na jučerašnjoj press konferenciji potvrdio kako se klub odrekao usluga Radje Nainggolana i Maura Icardija, a Argentinac na svom Instagramu već nekoliko dana objavljuje fotografije sa Ibize što jasno pokazuje da odmara čekajući transfer.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter u ovom trenutku nema mngoo napadačkih riješenja, pa se dolazak Džeke u narednim danima nameće kao imperativ.

Osim pomenutih prijateljskih utakmica, Nerazzurri će na samom kraju priprema odmjeriti snage sa Tottenhamom u Londonu i Valencijom na Mestalli.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bistrik87
bas cu bit pored tv ekrana, nemam pametnija posla nego da gledam panja starog
1 11
Hep333k
Bas sam se pitao gdje ću biti 27. Jula. Planirao sam slaviti godisnjicu braka ali kako sad saznajem nista od tog.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi