Razočarani Conte zaprijetio da će zbog navijača napustiti Tottenham na kraju sezone

Šta se dogodilo?

Razočarani Conte zaprijetio da će zbog navijača napustiti Tottenham na kraju sezone

E. Oštraković

Nogometaši Tottenhama jučer su na svom stadionu poraženi od Tottenhama u okviru 14. kola engleske Premier lige, a konačan rezultat bio je 1:2 za goste. Nakon utakmice Conte je kritikovao navijače kluba, pa je čak između redova zaprijetio odlaskom na kraju sezone.

Razlog zašto je Conte ovo uradio jesu zvižduci koji su sa tribina bili upućeni njemu i njegovim igračima na poluvremenu utakmice kada je Liverpool imao vodstvo od 0:2.

Ovo je bila šesta uzastopna utakmica na kojoj je Tottenham jurio zaostatk, ali ovaj put nije uspio da se vrati, te je na kraju poražen.

Dva gola za Liverpool u prvom poluvremenu postigao je Mohamed Salah, a konačan rezultat sredinom drugog dijela postavio je Harry Kane.

"Naravno da smo dužni da pokažemo poštovanje prema navijačima. Oni navijaju za nas i plaćaju ulaznice da bi nas gledali. Ali, ako mene pitate jesam li razočaran, onda jesam. Važno je da u svakom momentu budemo iskreni", rekao je Conte.

Conte je svjestan da je proces tek započet, ali čini se da navijači Tottenhama nisu.

Oglasi

"Stalno moram govoriti istu stvar. Tek smo počeli sa procesom. Nakon jedne godine napravili smo mnogo pomaka prema naprijed i ako neko misli da smo spremni za titule, moram biti iskre i reći da je to veoma teško. Ne mogu da ih obećam u ovom trenutku, jer smo daleko od njih. Želim da budemo strpljivi", rekao je Conte, te je dodao:

"Svi žele pobjeđivati, ja prvi. Budemo li imali strpljenja sve će da bude dobro, ali ako ovako nastavimo vidit ćemo šta će biti na kraju sezone. Za mene su strast i entuzijazam gorivo, moramo to imati, to mi je jako važno", završio je Conte.

Sigurno je da će Conte već u januaru pokušati dodatno pojačati svoju ekipu za sve izazove koji ga očekuju nakon Svjetskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, ostaje da vidimo da li će uspjeti da riješi problem sa navijačima koji ga je zadesio i o kojem nije htio da šuti.

Ekipa Tottenhama se nakon četrnaest odigranih utakmica nalazi na četvrtom mjestu na tabeli sa 26 osvojenih bodova.

Top Komentari

Klicko
Eo copy-paste:"Nogometaši Tottenhama jučer su na svom stadionu poraženi od Tottenhama"
5 1
grom
E jbm ti novinare čuj totenhem pobjeđujen od totenhema
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije