Bijesni Conte svoj show nakon crvenog kartona nastavio i na press konferenciji

Nakon utakmice protiv Sportinga

Bijesni Conte svoj show nakon crvenog kartona nastavio i na press konferenciji

E. Oštraković

Tottenham je sinoć remizirao na svom terenu protiv Sportinga u utakmici koja je domaćoj ekipi značila mnogo.

Naime, da su domaći ostvarili pobjedu, kolo prije kraja kvalifikovali bi se u narednu fazu takmičenja, ali to im na kraju nije pošlo za rukom.

Kane je postigao gol za pobjedu u 96. minuti, ali nakon četiri minute pregledavanja VAR-a, gol je poništen.

Conte je tada bijesno reagovao, te je krenuo na četvrtog i glavnog sudiju, a na kraju je dobio direktan crveni karton.

Nakon utakmice, svoj show je i na press konferenciji nastavio trener Tottenhama, te je odgovorio samo na jedno pitanje i napustio prostoriju.

"VAR pravi mnogo štete. Želim da vidim da bi na nekom drugom stadionu, nekom velikom timu bio poništen ovakav gol. Da li bi stvarno to uradili", govorio je Conte, te je nastavio:

"Osjećam nepravdu. Posebno u ovakvim sitaucijama. Nema pozitivnih stvari. Jesu li ljudi iz VAR sobe uvjek ovako hrabri. Odluke koje prave donose velike štete klubovima", završio je Conte.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Spomenuo je osim toga Conte i kako se sve desilo oko gola Kanea, a onda je jednostavno zahvalio novinarima koji su htjeli postavljati pitanja, te je ustao i otišao.

Zaista je velika rijetkost da neko od trenera napravi ovako nešto na press konferenciji, ali jasno je da Conte bio veoma ljut zbog svih dešavanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti