Čovjek koji vjeruje da je bolji nego što jeste: Conte nije mogao vjerovati šta je učinio na terenu
Foto - Screenshot

Emerson se obrukao

Čovjek koji vjeruje da je bolji nego što jeste: Conte nije mogao vjerovati šta je učinio na terenu

M. Šljivak

Tottenham je u 5. kolu grupe D Lige prvaka na svom terenu remizirao sa portugalskim Sportingom (1:1) uz jednu zaista nestvarnu završnicu u kojoj je video tehnologija pokvarila Spursima noć.

Tottenham je nadoknadi preko Harryja Kanea postigao pogodak za pobjedu od 2:1. Međutim, uslijedila je provjera u VAR sobi i na kraju su sudije poništile gol te je ostalo 1:1.

Menadžer Spursa Antonio Conte je poludio nakon poništenog gola. Zbog toga je i isključen, a i u samoj utakmici italijanski stručnjak se morao nositi s brojnim nedaćama.

Jednu od glavobolja zadao mu je i brazilski fudbaler Emerson Royal. On je u jednom od napada svog tima pokušao dodavanjem glumiti čuvenog Ronaldinha.

Emerson je pokušao loptu dodati bez gledanja. Međutim, to mu nije uspjelo i lopta za Bryana Gila je bila nedostižna te je otišla van terena.

Reakcija Antonija Contea bila je sasvim očekivana. On je svom fudbaleru jasno poručio da pametnije razmišlja i donosi odluke te da mu ovako nešto nije potrebno u važnim utakmicama.

Oglasi

Na kraju je Tottenham u ovom duelu osvojio samo bod. Emerson je na terenu uz sudijsku nadoknadu proveo nešto više od 15 minuta.

Brazilac će nakon ovakvog dodavanja sigurno morati na dodatni raport kod Contea. Italijan ne voli ovakve stvari u važnim trenucima, ali očigledno je Emerson pomislio da je bolji nego što jeste.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Spursi su nakon pet odigranih utakmica prvi na tabeli grupe D Lige prvaka. Imaju osam bodova, ali su svi ostali timovi još u igri i odluka o putnicima u nokaut fazu past će u posljednjem kolu koje se igra naredne sedmice.

Tottenham će 1. novembra gostovati na slavnom Velodromeu kod Marseillea, dok u drugom duelu u Lisabonu igraju Sporting i Eintracht iz Frankfurta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi