Conte: Ne pobjeđuje uvijek onaj ko potroši više novca
Foto: EPA

Menadžer Chelsea bocnuo klubove iz Manchestera

Conte: Ne pobjeđuje uvijek onaj ko potroši više novca

D. Rakanović

Menadžer Chelseaja Antonio Konte zadao je suptilni udarac klubovima iz Manchestera tvrdeći da velika ljetna pojačanja u prelaznom roku ne garantuju uspjeh.

Chelsea se trenutno nalazi na prvoj poziciji u Premiershipu sa četiri poena prednosti ispred Tottenhama, dok se i City i United bore da završe među prve četiri ekipe i tako obezbijede Ligu prvaka naredne sezone.

Chelsea je bio treći najveći potrošač prošlog ljetnog prelaznog roka, ali se njihova neto potrošnja na transfere smanjila zbog toga što su u januaru prodali Oscara za 60 miliona funti.

United je postavio svjetski rekord potpisavši Paula Pogbu iz Juventusa za 89 miliona funti proteklog ljeta, dok je City platio 50 miliona funti za Johna Stonesa i 37 miliona funti za Leroya Sanea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ova sezona je veoma važna da se shvati da ne pobjeđuje uvijek onaj ko potroši više novca. Nije ovo jedina sezona kada su oba kluba iz Manchesete potrošili mnnogo novca na pojačanja. Pogledajte prošlost. Mi želimo izgraditi ekipu, i polako postati prava sila", rekao je Conte.

Chelsea bi mogao osvojiti duplu titulu ove sezone, jer se nalaze i u finalu FA kupa.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi