Conte: Nije bilo lako
Foto: EPA

Trener Chelseaja nakon osvajanja Premier lige

Conte: Nije bilo lako

Trener Chelseaja Antonio Conte je zadivljen onime što su on i njegova ekipa postigli u njegovoj prvoj sezoni na Stamford Bridgeu.

Chelsea je nakon minimalne pobjede nad West Bromwich Albionom osigurao titulu prvaka Engleske.

Michy Batshuayi je svojim tek drugim ovosezonskim golom u Premier ligi obezbijedio trofej londonskoj ekipi, a Antonio Conte je, rezumljivo, bio oduševljen nakon ove utakmice. 

Italijanski stručnjak je prošlog ljeta preuzeo ekipu nakon što je Chelsea, pod vodstvom Josea Mourinha, a zatim i Guusa Hiddinka, zavrašio na 10. mjestu u Premier ligi. Tako je Conte u svojoj prvoj sezoni na klupi Plavaca došao do velikog uspjeha, ali kako sam priznaje put do titule nije bio lagan.

"Hvala vam, hvala vam. Ovo je sjajno dostignuće za moje igrače", rekao je Conte nakon utakmice sa WBA-om.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zahvaljujem im se na njihvoj predanosti i načinu na koji su radili čitave sezone. Pokazali su mi sjajan stav da pokušamo uraditi nešto veliko ove sezone. Poslije ove pobjede moramo biti sretni, moramo biti zadovoljni", izjavio je Conte, te prokomentarisao svoju odluku da u igru ubaci Batshuayija koji je postigao pobjedosni pogodak: "Smatrao sam da su Hazard i Pedro umorni i da nam je potrebno više energije. Michy mi se odlično odužio nakon izmjene."

"Nije bilo lako doći u Englesku gdje su drugačije navike, drugi jezik, ali nije bilo lako ni preuzeti ekipu nakon loše sezone", dodao je na kraju Antonio Conte.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi