Conte nije ni preuzeo Inter, a već je "protjerao" veliku zvijezdu

Ne želi ga u timu

Conte nije ni preuzeo Inter, a već je "protjerao" veliku zvijezdu

Admin Čaušević

Antonio Conte se vraća u italijanski fudbal. Bivši selektor reprezentacije Italije i Juventusa će u narednim danima i zvanično preuzeti Inter. 

Conte će u milanskom klubu zarađivati devet miliona eura godišnje, a potpisat će ugovor na tri sezone. Zvanična potvrda je pitanje vremena.

Prema pisanju La Gazzette dello Sport odlični stručnjak je već počeo da pravi čistku u svlačionici Nerazzurra. U ekipi više ne želi Maura Icardija.

Conte ne namjerava sezonu započeti s argentinskim napadačem u ekipi jer je u minuloj sezoni iako je bio kapiten izazvao nemir u timu.

Inter je Icardija odlučio da stavi na transfer listu, a Conte se tome nije protivio. Jedini zahtjev mu je bio da se prodaja ne oduži.

Giuseppe Marotta će imati zadatak da sada već bivšeg kapitena Nerazzurra proda prije početka priprema te da Conteu do tada dovede novog napadača.

Prema izvještajima s Apenina Inter posljednjih dana užurbano radi na dovođenju Edina Džeke i Romelula Lukakua.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče budućnosti Icardija, Argentinac u Italiji želi samo prelazak Juventus, dok i odlazak u Atletico Madrid nije isključen.

Ovaj 26-godišnjak je na Giuseppe Meazzu stigao 2013. godine. Na 219 utakmica zabio je 124 gola, a cilj Nerazzurra je da ga prodaju za oko 100 miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi