Procurili detalji Džekinog ugovora sa Interom

Potpisuje za Nerazzurre

Procurili detalji Džekinog ugovora sa Interom

A. Čaušević

Edin Džeko se nada potpisu za Inter prije odlaska na višesedmični odmor, piše Corriere dello Sport.

Džeko je početkom ove sedmice otputovao u Tursku gdje će provesti nekoliko dana do reprezentativnog okupljanja.

Dok iskusni napadač uživa na obalama Sredozemnog mora italijanski mediji mu "završavaju" transfer u Inter.

Corriere dello Sport navodi da je kapiten bh. reprezentacije sve dogovorio s Interom te da će sljedeće sezone nositi dres Nerazzurra.

Kako piše rimski list Džeko će potpisati trogodišnji ugovor vrijedan četiri miliona eura po sezoni. Na tu cifru treba dodati i eventualne bonuse koje se odnosa na broj golova, nastupa, itd.

Roma bi najradije transfer realizovala prije 30. juna kako bi iznos od prodaje bio uključen u budžet za ovu godinu kako bi se smanjila mogućnost kažnjavanja zbog kršenja pravila finansijskog fair playa.

Inter će prvo poslati ponudu od 10 miliona eura sa saznanjem da Roma želi duplo više zbog čega će u transfer pokušati uključiti i mladog Argentinca Facunda Colidija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Vučici su razmišljali da traže igrački karton mladog golmana Ionuta Radua, ali u milanskom klubu ne žele da čuju za to. Rumun će ponovo biti posuđen Genoi, a od sljedećeg ljeta bi na golu trebao zamijeniti Samira Handanovića.

Obzirom na Džekine reprezentativne obaveze teško je vjerovati da će njegov prelazak u Inter biti ozvaničen u prvoj polovini juna.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rp50
Znaci proslo i Dzekovo,za tri godine 4 miliona,a Jovic u Realu za 10 po sezoni,sto godine cine svoje,ne mozes ih zaustaviti.
0 13
rp50
10 miliona evra po sezoni Srbin iz Republike Srpske Luka Jovic u najvecem kraljevskom klubu na svijetu Real Madridu i to sa 20 godina,e moj tupsone pokrij se cebetom i cuti.
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi