Conte: Ovo je još gore od onog u Barceloni, velike greške su napravljene uoči početka sezone
Conte je ponovo ukazao na probleme sa timom i povrijeđenim igračima

Trener Intera je nakon poraza govorio o svim problemima svog tima

Conte: Ovo je još gore od onog u Barceloni, velike greške su napravljene uoči početka sezone

S. Pašalić

Inter nije uspio osvojiti ni bod na gostovanju kod Borussije Dortmund iako je na poluvremenu imao veliku prednost.

Nerazzurri su vodili sa 2:0 i izgledali su dobro na terenu iako je Borussia u završnici poluvremena opasno prijetila i igrala je sve bolje.

To se nastavilo i u nastavku te se na kraju isplatilo nakon što su domaći postigli tri gola i stigli do preokreta i važne pobjede, a Inter je u nastavku izgledao neprepoznatljivo.

Kao što je bilo i očekivano, Antonio Conte nije bio zadovoljan i govorio je o svim problemima koje Inter ima u ovoj sezoni.

"Ovo se isto dogodilo u Barceloni. Zapravo, bilo je još gore jer smo imali dva gola prednosti. To je razočaravajuće, ali šta da vam kažem? Kažu mi da bih se trebao više smijati na televiziji."

"Uvijek bih trebao govoriti iste stvari, pričati o procesu rasta, korak po korak... Možda da me pitate uvijek ista pitanja pa da probam odgovoriti.", započeo je bijesni Conte.

"Nadam se da će ova utakmica i podudaranja u naša dva poraza objasniti stvari onima koji ih moraju razumjeti. Momci idu brzinom 100 km/h i mogu im samo zahvaliti na tome što rade u ovom periodu. Ne mogu dati više od ovoga."

"To me iritira i nadam se da će ovaj poraz iziritirati moje igrače. Ne možemo napraviti bolje od ovoga. Jednostavno mi je dosadno ponavljati iste stvari, nadam se da će direktor doći i reći neke stvari."

"Ne zanima me januar ili februar. Trebali smo planirati ovu sezonu puno, puno bolje. Dokazali smo da možemo svakoga ugroziti ako smo u formi, ali postoje igrači koji igraju bez prestanka. Dosadilo mi je to ponavljati. Moramo raditi zajedno, a napravljene su velike greške. Ne možemo igrati u Serie A i u Ligi prvaka gurati preko krajnjih granica."

"Neki igrači moraju biti na terenu stalno i dugoročno gledano, plaćate cijenu zbog toga. Bijesan sam jer to poništava sav dobar posao"

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"U hitnoj smo situaciji, a samo tri igrača su nam povrijeđena, dok ostale ekipe imaju povrede, a uopšte to ne primjećuju. Mi primjećujemo."

"Govorimo o grupi igrača koji, osim Godina, nisu ništa osvojili. Teško je tada nositi se s teškom situacijom. Ne možemo dopustiti da naš trenutni položaj u tabeli prikriva postojeće probleme.", dodao je Conte.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GGAAZZIIJJA
Da nije JUVE opet kriv?
0 3
Syr
Ovaj Conte jedino i zna kukati..gdje gpd je bio nelo muje krov za neuspjeh..u Juventusu je rekap ne mozes u restoranu od 100 eura vecerato za 10 eura i otisao.. .i Allegri sa istim sastavom igrao finale lp..Cirkuzant obicni...jedino sta mu mogi priznato da zna "naloziti" momcad .
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi