Conte: Pirlo i Giovinco nisu pozvani zbog MLS-a

Selektor pojasnio razloge

Conte: Pirlo i Giovinco nisu pozvani zbog MLS-a

Italijanski selektor Antonio Conte pojasnio je zbog čega Andrea Pirlo nije našao mjesto na spisku za Evropsko prvenstvo. 

Pirlo (37) je u proteklom periodu bio jedan od najznačajnijih fudbalera u reprezentaciji Italije i njegovo izostavljane sa spiska je iznenadilo tamošnju javnost, a poziv nije dobio ni Giovinco (29) koji također nastupa u MLS-u.

"Razgovarao sam sa Pirlom. Poslao sam ljude na sedam dana da procijene njega i Sebastiana. Jasno je da ako napraviš takav izbor u fudbalu, odnosno da odeš u Ameriku. moraš da snošiš posljedice. Imamo naše ljude u Evropi i inostranstvu kako bismo dobili jasnu sliku o fudbalerima", izjavio je Conte i potom se osvrnuo na spisak. 

"Ovih 30 igrača su tehnički i taktički izbor. Odabrao sam igrače za koje vjerujem da Italiji daju najveće garancije. Bit će naravno još par rezova jer su takva pravila, ali u glavi imamo jako malo sumnji. Trenutno je 24 ili 25 igrača sigurno u odlazak. Četiri ili pet napadača? To je jedna od dvojbi", istakao je.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vrijedi podsjetiti da je Pirlo u New York dospio u ljetnom prijelaznom roku i od septembra nije dobio poziv u reprezentaciji. Giovinco za Toronnto nastupa od februara prošle godine kada je prešao iz Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi