Conte pojasnio zašto je iz tima izbacio Davida Luiza

Vrlo jednostavno

Conte pojasnio zašto je iz tima izbacio Davida Luiza

Edmir Škorić

Menadžer Chesleaja Antonio Conte prokomentarisao je činjenicu da je protiv Manchester Uniteda iz tima izbacio jednog od ključnih igrača.

Brazilski stoper David Luiz bio je neizostavan u timu Chelseaja do jučer, kada ga je Conte poslao na tribine u susretu protiv Manchester Uniteda (1:0).

Dobili su nazad šansu Azpilicueta, Cahill i Christensen, Zappacosta i Alonso po bekovima, a za Luiza nije bilo mjesta i to je ono što je šokiralo sve navijače Chelseaja.

Sreća po Contea, njegov tim je bez Luiza ostvario pobjedu bez primljenog gola, pa je ispalo na kraju da je Italijan donio pravu odluku.

"To je samo i isključivo taktička odluka. Mora se teško raditi, u suprotnom ste na klupi ili na tribinama. Sve je normalno. Ovo se može desiti svakom od mojih igrača, ali ako vidim da nisu u dobrom stanju. Ponekad moram donijeti važne odluke", rekao je Conte.

"Uradio sam to što sam uradio i mislim da je na kraju mladi Christensen odigrao dobru utakmicu. Sretan sam zbog toga. Moram donijeti najbolju odluku za klub, a ne za pojedinca. Ponekad mogu napraviti i greške, a ponekad uradim najbolje stvari za tim", dodao je Conte.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada su ga upitali da li Luiz ostaje, on je kazao: "I moje mjesto je sada užareno, ne znam šta će biti sa mnom, a tek s Luizom".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi