Conte: Terry je važan igrač, on ne ide nigdje

Komentarisao špekulacije o odlasku kapitena

Conte: Terry je važan igrač, on ne ide nigdje

Posljednjih dana u engleskim medijima pojavile su se špekulacije da bi kapiten Chelseaja John Terry mogao otići na posudbu u Bournemouth.

Ipak, nakon što se danas oglasio trener Bournemoutha Eddie Howe i demantovao ove navode, isto je učinio i njegov kolega na klupi Chelseaja Antonio Conte.

Italijanski stručnjak je odbacio svaku mogućnost da će Terry napustiti klub kazavši da se radi o veoma bitnom fudbaleru za njega.

"John je veoma važan igrač za ekipu i za mene. On radi sjajan posao na terenu, ali i u svlačionici. To pokazuje da je on sjajan igrač, ali također i veliki čovjek. Za mene je fantastično da imam takvu osobu pored sebe u mojoj prvoj sezoni u Chelseaju. Zbog ovih razloga, ponavlja, John će ostati s nama i on je naš fudbaler", rekao je Conte.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je Terry ove sezone imao brojnih problema sa povredama, a do sada je skupio pet nastupa u Premiershipu, dva u Liga kupu, te jedan u FA Kupu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi