Conte u nevjerici jer je čuo kako su mu igrači Tottenhama zabili nož u leđa dok je ležao u bolnici

U London se čini se neće više vraćati

Conte u nevjerici jer je čuo kako su mu igrači Tottenhama zabili nož u leđa dok je ležao u bolnici

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Antonio Conte će prema svemu sudeći dobiti otkaz na klupi Tottenhama i nakon reprezentativne pauze neće se vjerovatno ni vraćati u London. No, ono što ga posebno boli jeste izdaja od pojedinih igrača Tottenhama koji su već našli zamjenu za njega iako on zvanično još uvijek nije dobio otkaz.

Conte je preuzeo klupu Tottenhama u novembru 2021. godine i od njega su se očekivale velike stvari u londonskom klubu.

Čelnici Tottenhama nadali su se da im Conte konačno može donijeti trofej u nekom takmičenju o kojem toliko dugo sanjaju u ovom klubu, ali već sada je jasno da se u eri italijanskog stručnjaka to neće desiti.

Conte s Tottenhamom ima ugovor do kraja ove sezone i još je prije nekoliko sedmica odlučeno da neće produžiti saradnju. No, očekivalo se da će Italijan ostati na klupi do kraja sezone, ali kako stvari stoje ni to se neće ostvariti.

Engleski mediji objavili su jučer da su čelnici kluba odlučili da uruče Conteu otkaz jer su nezadovoljni rezultatima i stanjem u ekipi, te su svjesni da ni atmosfera u svlačionici ovog kluba u posljednje vrijeme nije najbolja.

Conte se jučer vratio u Italiju i kako stvari stoje od povratka u London nakon reprezentativne pauze neće biti ništa. Očekuje se da klub uskoro potvrdi da je Conte bivši i saopšti ko će doći na njegovo mjesto.

Oglasi

No, kako piše The Sun ono što je posebno zasmetalo Conteu jeste što su mu pojedini igrači Tottenhama zabili nož u leđa dok se on oporavljao nedavno od operacije i čini se da su oni glavni krivci što će dobiti otkaz.

Navodno, pojedini prvotimci Tottenhama su išli kod čelnika ovog kluba kako bi im predložili da klub vrati Maurizija Pochettina s kojim su ostvarivali najbolje rezultate. Argentinac je trenutno bez kluba, a očito je da pojedini igrači Tottenhama smatraju da je on najbolje rješenje što se tiče novog trenera.

Conte je bio ljut i razočaran kada je čuo šta su pojedini igrači uradili i da su otvoreno tražili da klub vrati Pochettina iako je zvanično on još uvijek trener Tottenhama.

Pochettino je već skoro godinu dana bez kluba nakon što je na kraju prošle sezone dobio otkaz na klupi PSG-a.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 51-godišnji stručnjak Tottenham je vodio pet sezona, a otkaz je dobio u novembru 2019. godine kada je umjesto njega na klupu stigao Jose Mourinho.

No, čini se da je i Pochettino zainteresovan da se vrati u Tottenham i kako stvari stoje upravo će on preuzeti kormilo od Contea. Očekivalo se da će se to desiti na kraju sezone, no očito je da je ta smjena trenera već spremna.

Top Komentari

AjmanMuj
Pochettino bi bio najbolje rješenje jer je čovjek sa haman istom ekipom uspio sve ono što je uspio, sad možda jeste malo jača ekipa ali ništa specijalno. Conteu hvala i ovo sto se desilo je stvarno dno i nepravedno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi