Conte u užoj konkurenciji za trenera Barcelone

Sky Sport News tvrdi

Conte u užoj konkurenciji za trenera Barcelone

Edmir Škorić

Sjajni italijanski stručnjak Antonio Conte nalazi se u užem izboru kandidata za trenera Barcelone.

Luis Enrique je nedavno priznao da će na kraju sezone napustiti Barcelonu, ali još uvijek se ne zna ko će ga naslijediti na klupi Katalonaca.

Špekuliše se s imenima Ronalda Koemana, Jurgena Kloppa i Mauricija Pocchetina, a Sky Sprot News tvrdi da je u užoj konkurenciji i Antonio Conte, no da on nije vodeći kandidat.

Conte je s Juventusom osvajao titule, a u prvoj sezoni u Chelseaju na pragu je titule. Plavci imaju 10 bodova prednosti u ligi i u potpunosti je preporodio ekipu koja pod palicom Josea Mourinha nije mogla izboriti ni Evropu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, teško je očekivati da će Conte nakon samo jedne sezone napustiti Stamford Bridge, a uostalom, još velikih imena je u notesu uprave Barcelone. Međutim, sigurno je da u Barceloni ne bi pogriješili kada bi Conteu ukazali šansu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi