Xavi: Znam ko bi bio idealno pojačanje za Barcelonu

Nada se da će Verratti zaigrati za Barcu

Xavi: Znam ko bi bio idealno pojačanje za Barcelonu

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Xavi Hernandez, izjavio je da mu je želja da u budućnosti bude trener katalonske ekipe.

Xavi je na ljeto 2015. godine odlučio napustiti Barcelonu nakon što je s ovim klubom osvojio sve što se moglo osvojiti. Ovaj vezni fudbaler svoju karijeru nastavio je u Kataru u dresu Al Sadda gdje još uvijek igra. Španski fudbaler je potvrdio da će uploviti u trenerske vode kada završi svoju igraču karijeru.

On je dodao da mu je najveća želja da jednog dana bude trener Barcelone, ali da je svjestan da se to neće desiti tako brzo. Također, Xavi je savjetovao čelnike Barce koga trebaju dovesti na kraju sezone, te koji igrač je idealno pojačanje za ovaj klub.

"Moj san je da jednog dana budem trener Barcelone i nadam se da će se on ostvariti. Još uvijek razmišljam kao fudbaler, a ne kao trener i zato želim još igrati. NAredne sezone ću završiti svoju karijeru i vidjet ćemo šta će biti nakon toga", rekao je Xavi, te dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Što se tiče Barcelone i pojačanja po mom mišljenju Marco Verratti je idealno pojačanje za ovaj klub. Verratti je sličan kao ja, uvijek traži loptu i gleda kako će asistirati. Nadam se da će jednog dana obući dres Barcelone".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije