Conte vrijeđao Mourinha i Wengera

Nikoga ne štedi

Conte vrijeđao Mourinha i Wengera

Edmir Škorić

Menadžer Chesleaja Antonio Conte nije mogao da prešuti prozivke svog kolege s klupe Manchester Uniteda Josea Mourinha.

Mourinha su novinari pitali da li je ponestalo strasti i da li namjerava otići, a on je odgovorio:

"Možda nemam strasti jer se ne ponašam kao klaun uz aut-liniju? Ponašam se zrelo, što je puno bolje za ekipu i ne moram izgledati kao luđak da bih pokazao kako mi je stalo do kluba", odgovorio je Mourinho, a taj "luđak" najviše je Conte, koji nonstop bodri igrače pored terena.

"To mi je jako čudno, jer ja to nikada ne radim. Nemam potrebu komentirati tuđe igrače. No on se očito ne može riješiti Chelseaja. Otišao je odavde, ali stalno gleda prema ovom klubu", rekao je Conte.

"Nek' se malo prisjeti kakav je bio prije. Siguran sam da je na to mislio, jel' da? Mislim da je on postao senilan jer jako često zaboravlja stvari koje je govorio i radio", dodao je Italijan.

Potom je "nagazio" i Arsenea Wengera, koji je imao štošta da kaže nakon 2:2 na Emiratesu između njegovog tima i Plavaca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Da ponovno pogleda utakmicu, shvatio bi da je on imao jako puno sreće sa sudačkim odlukama u toj utakmici. Wenger zaboravlja da smo mi u zadnjih nekoliko međusobnih utakmica redovito završavali s deset igrača i da su te odluke bile vrlo čudne. Ja mogu mjesec dana govoriti o suđenju, ali ne želim jer smatram da moramo respektirati suce. No Wenger uporno priča o njima i mislim da to nije dobro. On je već star, ali ima iskustva, puno je osvojio i neka se radije s tim bavi, a ne sa suđenjem", zaključio je Conte.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije