Abramovič ispunjava želje Antoniju Conteu
Foto: EPA

Dovodi mu još jednog fudbalera

Abramovič ispunjava želje Antoniju Conteu

Midhat Šljivak

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič odlučio je otvoriti novčanik u zimskom prelaznom roku i Antonio Conte će imati šansu da pojača svoj tim.

Plavci su već postigli dogovor sa fudbalerom Evertona Rossom Barkleyom, a uskoro bi još jedno poznato ime moglo stići na Stamford Bridge.

Radi se o fudbaleru Leicestera Riyadu Mahrezu (26). Sjajni fudbaler igra u fantastičnoj formi ove sezone i ponovo je onaj igrač na čijim je krilima tim sa King Power stadiona stigao do titule prvaka Engleske.

Iako iz redova ovog kluba tvrde kako je Riyad izrazio želju za ostankom, engleski mediji pišu da bi se vrlo lako moglo desiti da i on ovog januara postane stanovnik Londona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je za sada veliki favorit za njegovo dovođenje. Spominju se još neke ekipe među kojima su Arsenal i Roma, ali Plavci su čini se odlučili da mnogo ozbiljnije uđu u ostatak sezone.

Mahrez je ove sezone nastupio u 24 utakmice za Leicester, a upisao je osam golova i osam asistencija.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi