Conte želi u Inter, ali je odmah poručio kojeg igrača moraju dovesti

Traži se zamjena za Icardija

Conte želi u Inter, ali je odmah poručio kojeg igrača moraju dovesti

E. Čaušević

Italijanski stručnjak Antonio Conte potvrdio je nedavno da će se naredne sezone vratiti trenerskom poslu.

Conte je već godinu dana na odmoru nakon što je prošlog ljeta dobio otkaz na klupi Chelseaja. Ipak, ostao je vezan ugovorom s londonskim klubom jer se nisu mogli dogovoriti oko visine obeštećenja zbog otkaza.

Međutim, jasno je da se poželio trenerskog posla i poručio je da će se ovog ljeta sigurno vratiti. Conte već ima nekoliko zanimljivih ponuda i prema svemu sudeći karijeru će nastaviti na Apeninima.

Nekoliko italijanskih klubova pregovara s Conteom, no prema pisanju tamošnjih medija najbliži je da karijeru nastavi u Interu. No, njegov uslov je da klub ima jasnu viziju za budućnost.

Conteu je zanimljiva ponuda koju je dobio iz Intera, ali je tražio od kluba veća sredstva za ljetni prelazni rok. Navodno, posebno je dao uslov za dovođenje napadača s obzirom da će Mauro Icardi vjerovatno napustiti klub.

Bivši trener Chelseaja je poručio da želi da Inter dovede Romelua Lukakua jer vjeruje da bi se on fantastično uklopio u italijanski stili igre.

Pored toga oduševljen je što je Inter uspio osigurati potpis iskusnog Diega Godina koji će kao slobodan igrač doći iz Atletico Madrida. No, još uvijek treba sačekati zvaničnu potvrdu da Conte preuzima Inter.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ukoliko Lukaku odlučio da prihvati ponudu Intera, ako do nje dođe, onda je jasno da od odlaska Edina Džeke na Meazzu nema ništa iako se bh. kapiten dosta povezivao s Interom u prethodnim sedmicama.

Što se Lukakua tiče on je ove sezone u dresu Manchester Uniteda odigrao 45 utakmica, te je postigao 15 golova i upisao četiri asistencije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije