Šta je Juventus ponudio za Icardija?
Argentinski napadač je odlučio da ode. Imao je ponude PSG-a i Atletica, ali ih je odbio (Foto: EPA)

Šta je Juventus ponudio za Icardija?

Midhat Šljivak

Juventus će ovog ljeta pokušati da dovede Maura Icardija u svoje redove.

Argentinski napadač gotovo sigurno napušta Inter nakon silnih problema koje je stvorio tokom ove sezone, a njegov novi tim će prema svemu sudeći biti torinski Juventus.

Italijanski mediji su prije nekoliko dana objavili kako je Icardi dobio ponudu Stare dame i spreman je da je prihvati.

Ona iznosi 8.5 miliona eura po sezonu, plus tri miliona eura bonusa i dodatne bonuse u zavisnosti od broja pogodaka i nastupima ekipe u narednoj sezoni.

Inter nije bio voljan pustiti Argentinca u Juventus. Međutim, kako je Mauro odbio već ponude Atletica, PSG-a i Napolija, u igri je ostao još samo torinski velikan.

Za Icardija je Juventus ponudio novac i Douglasa Costu. Nije poznato kolika cifra je bila u pitanju, ali je ponuda Coste sigurna, no za sada Nerazzurri nisu voljni da čuju ovu ponudu.

Pretpostavlja se da će tim iz Milana tražiti oko 75 miliona eura plus fudbalera. Juve pokušava sniziti cijenu, pa će biti vrlo interesantno vidjeti šta će se desiti u ovom transferu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije se također spominjala mogućnost razmjene fudbalera između dva kluba. Inter je tražio Paula Dybalu, ali je ova ponuda glatko odbijena u redovima prvaka Italije.

Međutim, nakon svega je jasno da bi Icardi na kraju ipak mogao završiti u Juventusu. Tako će se okončati njegov šestogodišnji boravak na Meazzi, kojeg nakon svih skandala vjerovatno neće biti pamtiti po dobrom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi