Conteov agent: Džeko nije želio u Chelsea
Još od početka cijele sage sve je upućivalo na to da će posao propasti (Foto: EPA)

Bh. napadač na kraju ostao u Rimu

Conteov agent: Džeko nije želio u Chelsea

Federico Pastorello, agent trenera Chelseaja Antonija Contea, otkrio je za italijanske medije kako bh. napadač Edin Džeko ove zime nije bio blizu selidbe na Stamford Bridge.

Tokom januarskog prijelaznog roka Džeko je konstantno povezivan sa odlaskom u Chelsea, međutim još od početka cijele sage sve je upućivalo na to da će posao propasti. Džeki se nije previše odlazilo iz Rima, u pregovore je ušao tek poslije telefonskog razgovora sa Antonijom Conteom, a protiv odlaska iz Italije je navodno bila i njegova izabranica Amra Silajdžić.

Neuspješni transfer Chelseaja prokomentarisao je i Conteov agent Federico Pastorello.

"Džeko? Dao je svoje zapažanje nekoliko puta, međutim njegova želja nije bila da ide u Chelsea. Nije bilo do novca", kazao je Pastorello i dodao da je Chelsea napravio pravi potez dovođenjem Emersona Palmierija.

"Palmierijev transfer je najbolji potez koji je jedan klub iz Premier lige napravio u proteklom mjesecu. Ne kažem to samo zato što sam vodio glavnu riječ u pregovorima, nego će zaista Palmieri biti prijatno iznenađenje."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Džeko je ove sezone je u italijanskoj Seriji A odigrao 23 utakmice i postigao pritom deset pogodaka. Ugovor sa Rimljanima mu važi do 2020. godine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Senko Samic
Ipak je amra glavna u familiji..
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi