Conteova genijalnost preporodila Chelsea

Promjena formacije urodila plodom

Conteova genijalnost preporodila Chelsea

Ekipa Chelseaja u posljednjih pet utakmica naprosto briljira, a najzaslužniji za napredak Plavaca do drugog mjesta je Antonio Conte.

Sjajni italijanski trener je nakon poraza od Arsenala rezultatom 3:0 u 6. kolu Premier lige odlučio promijeniti formaciju iz 4-2-3-1 u 3-4-3, što se pokazalo kao pun pogodak.

Od tog momenta, Chelsea je nadigrao sve svoje protivnike i u pet utakmica upisao isto toliko pobjeda uz impresivnu gol razliku 16:0.

Ukoliko tim sa Stamford Bridgea nastavi ovako igrati mogao bi lako postati najveći favorit za osvajanje titule prvaka. Trenutno su od prvog mjesta udaljeni samo jedan bod, a ispred je jedino Liverpool koji također oduševljava u posljednje vrijeme.

Šta je Conte konkretno promijenio od 6. do 11. kola najbolje će pokazati grafički prikaz formacija sa utakmica protiv Arsenala i Evertona. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi