Conte nakon Mourinha ponizio i Koemana, Chelsea prvi

Plavci demolirali Everton

Conte nakon Mourinha ponizio i Koemana, Chelsea prvi

Midhat Šljivak

Fudbaleri Chelseaja pobijedili su Everton s uvjerljivih 5:0 u susretu 11. kola engleske Premier lige.

Antonio Conte na fantastičan način vodi Plavce i tim sa Stamford Bridgea izgleda moćno ove sezone.

Večeras su pregazili Everton, što je realno gledajući, malo ko očekivao.

Sve je bilo gotovo već u prvom poluvremenu. Hazard i Alonso su u dvije minute postigli golove za prednost od 2:0 u 20. minuti, da bi Diego Costa u 42. minuti postavio rezultat prvog poluvremena od 3:0.

Nastavak donosi potpuno razbijanje Evertona. Hazard je u 56. minuti drugim golom povećao prednost na 4:0, da bi deset minuta kasnije Pedro dotukao tim Ronalda Koemana pogotkom za 5:0.

Chelsea je ovom pobjedom preuzeo vrh Premiershipa sa 25 bodova, ispred Manchester Citjya i dva više od Arsenala koji igra sutra protiv Tottenhama.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 11. kolo:

Chelsea - Everton 5:0







Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi